Close

Latitude, Melbourne

View Info

Latitude
800 Collins Street, Melbourne, Victoria, Australia

Bates Smart was engaged by financial service provider Latitude to design their new Melbourne headquarters.

Bates Smart held various strategic and functional workshops with Latitude’s staff who ultimately provided a clear mandate to adopt an activity based style of working.

No staff will have a fixed desk and all offices are removed, embedding management within their teams and giving staff the freedom work across teams.

Latitude have four clear values, which were translated into the design:

/ Customer First - The reception is warm and welcoming and customers are invited into the space
/ We Pioneer - The workspace design is raw, adopting the feeling of a start-up entering maturity
/ Make it Happen - Project spaces (both formal and informal) are placed strategically around the workspace
/ Better Together - Each level in the tenancy has a large central breakout adjacent to the stairs, with a different character and function applied to each.

Aesthetically, the design captures the culture of Latitude:

/ Diverse, edgy, eclectic and surprising, while maintaining intimacy and authenticity
/ A simple, warm palette used in a timeless way, with a layered texture and materiality
/ Fun and energetic back of house space, offering staff a wide variety of individual and team settings to suit the different workstyles of their staff.

Client
Latitude

Area
9,000 sqm

Completion
2017